fafanganspris.blogg.se

En blogg om mat och träning: från fiende och förbud mot njutning och hållbar livsstil.

Sjukdomsinsikt

Kategori: ätstörd

Fick höra från en vän som också lidit av ortorexi och anorexi att "Du vet att halva jobbet redan är gjort va?" i och med att jag insett själv att jag inte klarar mig ur detta själv och tagit steget att söka profesionell vård. Samtidigt som det känns bra att höra så vill ju fortfarande en del av mig inte ha vård alls. En del av mig vill omgående återgå till det kost-och träningsschema som jag vet ger mig rutor på magen och som får mig att känna mig lätt, rätt och tillfreds fysiskt. En del av mig motsätter sig det, när jag inser att jag faktiskt väljer att äta knäckebröd och ost till mellanmål, och att det är ganska så trevligt att ha som valmöjlighet. 
 
Den här helgen har varit väldigt centrerad kring mitt matmonster (i brist på bättre ord) och allt det elände som följer. Extremt mycket tankeverksamhet har gått åt till att klanka ner på mig själv för utebliven karaktär, oförmåga att köra 4 styrkepass i veckan och att bara äta mindre. Något positivt i detta, som jag insåg i går på jobbet, är hur allvarligt detta egentligen är, och hur viktigt det är att jag får hjälp med det så fort det bara går. Om jag definierar mig och hela min existens utefter hur jag äter och tränar, och mitt yttre, då är något riktigt fel. 
 
Nu har jag jobbat 8 dagar i sträck och är trött efter flytt och hela omställningen. Imorgon ska jag ta mig en välförtjänt sovmorgon. Godnatt!